Marjovszky Tibor

Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Publications: 3

Publications of Tibor Marjovszky

Der Para-Traktat der Mischna erklärt unter dem Titel die „Die rote Kuh“ die Bestimmun­gen bezüglich 4 Mose 19. Nach einer kurzen Einleitung folgt die Übersetzung von drei Kapi­teln mit kurzen Sacherklärungen. Dies ist die erste ungarische Übersetzung des Textes.

Source editionReformátus Szemle 113.6 (2020)

Miután a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Bibliai Teológiai és Vallástörténeti tanszéke évek óta dédelgette a gondolatot, hogy magyar fordítást kellene készíteni a Misna traktátusairól, a közelmúltban ez a szándék kutatói tervvé érlelődött. A kutatói terv (MIQRA) a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) Bibliai Teológiai és Vallástörténeti tanszékének, valamint a Sárospataki Református Teológiai Akadémia (SRTA) Vallástörténeti Tanszéknek együttműködésével valósul meg, s a munkába bevonják a Kolozsvári Protestáns Teológiát is.

Református Szemle 101.2 (2008)

A száz évfolyam ószövetségi biblikus anyaga, a folyóirat egészéhez képest megdöbbentően kevés. Kérdéses, hogy ennek oka az-e, hogy eredetileg nem is ez volt a cél, vagy az ilyen témájú cikkek szerzői voltak kevesen.

SzaktanulmányReformátus Szemle 100.6 (2007)